Dragoș Titea a fost demis din funcția de secretar de stat. S-a ocupat de Statutul personalului feroviar

9 noiembrie 2019

Dragoș Titea a fost demis de premierul Ludovic Orban, alături de alți trei secretari de stat la Ministerul Transporturilor numiți de PSD.

Dragoș Titea a fost demis

Au mai fost puși pe liber Marius Humelnicu, Ionel Minea și Călin Cristian Forț.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că a eliberat din funcție aproximativ 40 de secretari de stat numiți de guvernarea PSD. Liderul PNL a spus că va reduce drastic numărul acestora din Guvern.

“Astăzi (joi – n.r.) am eliberat din funcție cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Mâine voi continua. Trebuie pregătite deciziile, analizată baza legală și după aia să semnez, de aceea nu pot mai repede. Acestea sunt funcții de demnitate publică. Guvernul PSD a plecat. Toți secretarii de stat PSD, toți președinții, vicepreședinții și în general toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care și-au bătut joc de România în ultimii trei ani de zile. Voi elibera peste tot. Numărul total al secretarilor de stat va fi făcut public în momentul în care adoptăm hotărârile de Guvern de organizare și funcționare a ministerelor. Vom reduce drastic numărul de secretari de stat”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Romexpo.

Dragoș Titea a fost demis. S-a ocupat de Statutul personalului feroviar

Vineri seara au fost publicate în Monitorul Oficial și alte demiteri, din funcții de secretari generali, secretari de stat, președinți de autorități.

Printre aceștia, și Dragoș Titea, care a coordonat până de curând activitatea de transport feroviar, din postura de secretar de stat. El s-a implicat activ în promovarea Legii privind Statutul personalului feroviar.

De asemenea, a apărut și decizia de demitere a lui Toni Greblă din funcția de secretar general al Guvernului, fiind înlocuit cu Antonel Tănase, în vârstă de 47 de ani. El este liderul PNL Sector 3, un apropiat al lui Ludovic Orban. Tănase a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în perioada aprilie 2007 – ianuarie 2008, când ministru era Ludovic Orban, și în perioada mai – decembrie 2012.

În perioada 2006-2007 a fost consilier al ministrului Transporturilor. În perioada 2004-2008 a fost consilier general la Primăria Municipiului București. Este expert contabil, iar din 2012 expert evaluator de întreprinderi.

Este doctor în economie, diploma fiind obținută la Academia de Studii Economice în 2005, cu lucrarea “Politici de credit ale băncilor comerciale românești 1880-1916”. Este licențiat în Istorie și în Finanțe- Bănci și Contabilitate.