DP World continua administrarea terminalului de containere din portul Constanta Sud

DP World Constanta si Administratia Porturilor Maritime Constanta au semnat reinnoirea contractului de concesiune pentru o perioada de 30 de ani, pana in anul 2049. Extinderea contractului, care initial a fost semnat in 2003, va permite companiei DP World sa mentina, opereze si sa continue sa dezvolte terminalul de containere din portul Constanta Sud.
“Acest contract reprezinta un castig pentru ambele parti, si reflecta angajamentul DP World in administrarea portofoliului nostru pentru a ne asigura ca vom continua sa livram un beneficiu net pozitiv atat pentru economie cat si pentru comunitatile in care traim si ne desfasuram activitatea,” a declarat Cosmin Carstea, director general al DP World Constanta.
Terminalul deserveste atat piata locala si teritoriul invecinat cu ramificatii catre Europa Centrala, cat si Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia si Moldova prin conexiuni directe. Pozitia geografica s-a dovedit a fi una ideala ca centru de tranzit pentru marfurile din regiunea extinsa a Marii Negre.
Pentru promovarea acestei rute, DP World dezvolta in mod activ o retea intermodala dinspre portul Constanta, venind in sprijinul expeditorilor si a nevoii de fluidizare a fluxului de marfuri. Capacitatea curenta a terminalului este de 1.000.000 TEU, existand potential de extindere etapizata pentru acomodarea unui volum de peste 4.500.000 TEU.