vineri, februarie 16, 2024
spot_img

Două tramvaie s-au ciocnit în Capitală. Societatea de Transport București a declanșat o anchetă

Două tramvaie s-au ciocnit duminică dimineață în Capitală, iar Societatea de Transport București a declanșat o anchetă.

UPDATE. STB a dat publicității un nou comunicat:

Referitor la incidentul de duminică, 24 decembrie 2023, ora 5:56, în care doua vagoane ale STB SA au fost implicate într-un accident în zona intersecției Șos. Ștefan cel Mare cu strada Lizeanu, facem următoarele completări:

Evaluare la fața locului a comisiei tehnice STB:
– calea de rulare – în parametri tehnici corespunzători;
– ⁠macaz intersecție Lizeanu – funcțional;
– ⁠ vagoane fără defecțiuni tehnice, care să provoace deraiere.

Concluzie preliminară:
– macaz activat spre stânga (sens Ștefan cel Mare spre Obor, în zona intersecției Lizeanu);
– ⁠vagonul tramvaiului 5 a continuat traseul fără să dezactiveze macazul stânga;
– ⁠cauza probabilă a accidentului: eroare umană.

Comisia tehnică a STB face propria evaluare și va ține cont, în concluziile finale și de raportul Brigăzii de Poliție Rutieră a municipiului București.

Pe Șoseaua Ștefan cel Mare, la intersecția cu Strada Lizeanu, sensul spre Piața Sfântu Gheorghe, un tramvai din linia 5 a lovit cu colțul stânga față un tramvai din linia 1, care circula pe sensul Banu Manta. Tramvaiul de pe linia 5 era tip V3A, iar cel de pe linia 1 – Imperio Metropolitan, produs de Astra Vagoane Călători Arad.

În urma impactului, conducătorii celor două tramvaie și unul dintre călători au fost accidentați ușor, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Cei doi vatmani au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0, a precizat STB, într-un comunicat de presă.Două tramvaie s-au ciocnit. A fost înființată o linie navetă

Pentru preluarea fluxului de călători s-a înființat linia naveta 601, care a circulat de la Gara Basarab până la Bucur Obor, pe arterele: Șoseaua Ștefan cel Mare, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șoseaua Nicolae Titulescu, Calea Griviței, Piața Gării de Nord, Bulevardul Dinicu Golescu, cu întoarcere la Gara Basarab. Circulația a fost reluată la ora 8:30.

STB a demarat comisia tehnică pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului. Totodată, așteptăm finalizarea cercetărilor efectuate de către Brigada Rutieră, a mai precizat STB. Citat de Digi 24, directorul general al STB, Daniel Istrate, a declarat că din primele informații ar fi vorba despre o eroare umană, dar așteaptă finalizarea anchetei.

Ultimele Articole