Doua orase din Turcia vor avea linii noi de tramvai

Ministerul Transporturilor din Turcia a anuntat ca va construi doua linii de tramvai in orasele Erzincan si Erzurum.  Astfel, acestea vor fi adaugate pe lista oraselor cu linii de tramvai din Turcia, orase precum Istanbul, Izmir, Ankara, Bursa, Eskișehir, Kayseri, Gaziantep, Konya, Samsun, Adana, Antalya și Sakarya. Astfel, provincia Erzincan, situata in nord-estul Turciei si Erzurum, cel mai mare oras al acestei provincii, vor beneficia de transport urban pe sina. Mai mult chiar, noile linii de tramvai vor facilita conexiunea si cu liniile de transport feroviar regional din provincie.

Pe alta parte, Trabzon, oras portuar situat pe coasta turca a Marii Negre si care asteapta de 70 de ani sa fie conectat la sistemul de transport feroviar din Turcia, se confrunta acum si cu intarzieri in ceea ce priveste construirea sistemului de transport light rail.

Autoritatile spun ca studiul de fezabilitate pentru linia light rail este inca in proces de desfasurare, alocand in acest sens, in bugetul pentru 2017, suma de 252 milioane lire turcesti (73 milioane de dolari). Acesta trebuie finalizat pana la sfarsitul anului.

In Turcia lungimea retelei light rail este 500 kilometri iar numarul de vehicule light rail este de 1.800 si continua sa creasca.

Reamintim ca in luna aprilie 2017, Turcia anunta trei rute alternative pentru conectarea orasului Trabzon la reteaua feroviara nationala, insa, cu toate acestea, pana in prezent nu a fost stabilita vreuna dintre ele.

Foto: tramvaie in Istanbul