sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Două oferte pentru modernizarea gării Bușteni

Regionala București a CFR SA a primit două oferte pentru modernizarea gării Bușteni, lucrările urmând să dureze doi ani.

Cele două oferte au fost depuse de către asocierile CMA Construt Development/Velmanit Impex și GDO Mov Impex/Omega Cert Sistem. Termenul limită de depunere a ofertelor a expirat pe data de 6 iunie.

Modernizarea gării Bușteni, obiective

Lucrările au ca scop îmbunătățirea condiţiilor de exploatare în staţii şi furnizarea de servicii de calitate pentru călători. Lucrările de reabilitare a Staţiei CF Buşteni care urmează a se executa sunt următoarele: amenajarea pieţei gări şi a zonelor adiacente clădirii de călători, reabilitarea clădirii de călători conform recomandărilor expertizei tehnice; realizarea unei noi construcţii, adiacentă clădirii de călători în cap Y, amenajarea grupului sanitar pentru călători; prelungirea peroanelor intermediare cu 100 m şi reabilitarea stratului de uzură al peroanelor existente, reparaţia gardului de protecţie existent care va fi extins pe lungimea peroanelor nou proiectate, reabilitarea copertinelor existente, reabilitarea tunelului pietonal existent, completarea instalaţiile de telecomunicaţii existente cu cele noi propuse, lucrări de amenajare provizorie a anumitor spaţii, până la definitivarea celor noi.

Valoarea totală estimată este de 11.820.264,02 lei fără TVA, din care: a. Valoarea contractului este de 10.784.330,62 lei fără TVA din care:

– Costul estimat pentru execuţie este de 10.414.873,07 lei fără TVA;

– Costul estimat pentru proiectare este de 359.457,55 lei fără TVA;

– Costul estimat pentru informare şi publicitate este de 10.000,00 lei fără TVA.

Valoarea estimată pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute şi rezerve de implementare este de 1.035.933,40 lei fără TVA din care:

– Rezerve implementare proiectare este de 35.945,76 lei fără TVA;

– Diverse şi neprevăzute este de 999.987,64 lei fără TVA.

Doi ani pentru proiectare și lucrări

Durata contractului este de 61 de luni (exclude perioada aferentă obţinerii certificatului de urbanism şi a avizelor, acordurilor specifice, precum şi analizării, verificării şi obţinerii avizelor CTE necesare ), din care 6 luni proiectare, 18 luni execuţie lucrări, o lună perioada de închidere, 36 luni perioada de garanţie.

Durata contractului, concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziţii este de 61 luni. Procedura de atribuire se desfăşoară sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului/contractelor sectoriale este condiţionată de asigurarea sursei de finanţare, respectiv creditele de angajament şi/sau bugetare, iar după caz, semnarea contracte.

Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat la finele lunii aprilie licitațiile pentru modernizarea a trei stații CF importante, și anume Videle, Ploiești Vest și Bușteni, investiție în valoare totală estimată de 38.877.569,52 lei, sursa de finanţare fiind prevăzută în Programul Transporturi (PT) 2021 -2027.

Ultimele Articole