spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Au fost depuse două oferte la licitația Regionalei Craiova pentru repararea viaductului Cârcea

Două oferte au fost depuse la licitația pentru repararea viaductului Cârcea organizată de Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

La începutul acestei luni, în sistemul electronic de achiziții publice Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a postat anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce avea ca obiect ”Reparații tablierul nr. 1 de pe firul II al Viaductului Cârcea amplasat la km 200+306 al liniei 100 Videle-Orșova”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 3.106.304 lei, echivalentul a aproape 630.000 de euro. Nu este prima licitație în acest sens, precedentele fiind toate anulate din lipsă de ofertanți.

CITEȘTE și Cercul vicios în care se învârt licitațiile pentru viaductul Cârcea, distrus de un mecanic beat

Lucrarea ce urmează a fi executată constă în: • Revizuirea poziţiilor aparatelor de reazem şi a unghiurilor de rotire a rulourilor aparatelor de reazem mobile la tablierele de pe firul II. • Introducerea în spatele culeei C1 fir II a unui podeţ provizoriu U5 în vederea descărcării terasamentului. • Executarea reparaţiilor elementelor structurale avariate ale tablierului nr. 1 de pe firul II. • Executarea unor rezemări suplimentare a celor trei tabliere de pe firul II, cu stive de traverse montate sub rigidizarea riglei inferioare a cadrelor transversale finale ale tablierelor conform soluţiilor de alcătuire a stivelor din proiect, planşele P12 şi P13. • Executarea unui trotuar nou, prin montarea unor console noi la tablierele 1,2 de pe firul II pe partea dinspre firul I şi refacerea podinei de trotuar cu dulapi metalici transversali. • Executarea unui parapet nou pe trotuarele dinspre firul I, pe lungimea tablierelor 1 şi 2 de pe firul II.

Ofertele depuse la licitația pentru repararea viaductului Cârcea

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 13 octombrie 2022, ora 15:00.

Ei bine, de această dată au fost primite două oferte, din partea GDO MOV IMPEX SRL și a Metabet CF SA, potrivit anunțului din SEAP. Evaluările de calificare, tehnică și financiară au ca dată limită de finalizare 3 noiembrie 2022.

Pe 12 august 2018 s-a prăbușit firul I. Mecanicul de locomotivă era beat

La data de 12 august 2018, un tren de marfă al GFR a deraiat pe firul I al Viaductului Cârcea, după ce mecanicul de locomotivă a depășit semnalul de circulație aflat pe culoarea roșie şi a intrat pe firul închis pentru lucrări. Viaductul se află la 9 km de gara Craiova, la 45 km de Caracal și la 200 km de București.

Garnitura avea în componenţă 23 de vagoane încărcate cu biodiesel şi locomotiva. Şase vagoane au deraiat și au căzut de la o înălțime de peste 20 de metri. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, dar un tronson al Viaductului Cârcea s-a prăbușit odată cu vagoanele.

Mecanicul de locomotivă a fost testat cu etilotest şi a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool în sânge. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, pe numele acestuia s-a deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de prezență la serviciu sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi distrugerea sau semnalizarea falsă în cazul producerii unui accident.

Ultimele Articole