spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Ce nume sunt în cărți pentru șefia Transporturilor

Iulian Dumitrescu, proaspăt vicepreședinte PNL, politician acuzat de Cătălin Drulă de trafic de influență ar putea ocupa funcția de ministru al Transporturilor. În cărți este însă și Nicu-Alin Fărcuț, actual consilier al lui Adrian Foghiș, secretar de stat la Transporturi.

NIcu Alin Fărcuț (stânga) are o vizibilitate mai scăzută decât cea a vicepreședintelui PNL, Dumitrescu

UPDATE. Informații de ultimă oră arată că un alt pretendent la fotoliul de ministru este Marcel Boloș, fost ministru al Fondurilor Europene între noiembrie 2019 și decembrie 2020. Marcel Boloș a avut și o activitatea îndelungată în structuri ale Ministerului Transporturilor. Lista ar putea fi însă mai lungă din cauza negocierilor intense care au loc la ora scrierii articolului la discuțiile din interiorul PNL.

Iulian Dumitrescu, ales prim-vicepreședinte al PNL în 25 septembrie, în „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu,  este în cărți pentru funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul minoritar PNL-UDMR cu Nicolae Ciucă premier. Președinte al Consiliului Județean Prahova și al filialei județene a PNL, Iulian Dumitrescu este un lider influent în partid. Nu mai departe de vara acestui an, Iulian Dumitrescu și senatorul liberal George Stângă au fost înregistrați de DNA în biroul lui Cătălin Drulă, atunci ministru al Transporturilor, căruia îi cereau să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.Șanse importante de nominalizare are și Nicu – Alin Fărcuț, un profesor de matematică-fizică cu studii în Statele Unite, fost cercetător MIT, potrivit CV-ului său. Fărcuț este consilier la cabinetul secretarului de stat Adrian Foghiș și spune că este fondator a 20 de companii de succes in energie, agricultură, industria ospitalității. El a mai deținut funcția de director IT în mai multe companii multinaționale.

Ultimele Articole