spot_img
luni, martie 27, 2023
spot_img

Două automotoare defecte la CFR Călători. Trenurile au întârzieri enorme

Din cauza unor automotoare defecte, două trenuri Regio operate de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA au sâmbătă dimineață întârzieri enorme.

Trenul Regio 9259 a plecat din stația Pitești la ora 6,16 și ar fi trebuit să ajungă în stația Craiova, destinația finală, la ora 9,10. Numai că la Stolnici automotorul care efectua cursa s-a defectat, după cum a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Trenul înregistrează, la ora publicării acestei știri, o întârziere de 174 de minute – aproape trei ore.

Oficialii CFR Călători au motivat că, din cauza gerului puternic, au fost probleme la instalația de aer au automotorului.

Și tot sâmbătă dimineață, trenul R 9204 a plecat din stația Pitești la ora 8,00, cu destinația București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 9,40. Numai că și în acest caz a avut loc o defectare la automotor, la Pătroaia, iar trenul are o întârziere de 132 de minute.

În acest caz, responsabilii CFR Călători au precizat că au apărut probleme la cupla dintre automotoare, ceea ce a generat mesaje de eroare. Mecanicul a remediat defecțiunea. Între timp, călătorii au fost preluați de R 9254.

Au mai fost automotoare defecte în ultima perioadă

Acesta nu este nici pe departe prima defectare în traseu a unui automotor din parcul activ al CFR Călători.

În ultima perioadă, locomotivele și automotoarele operatorului feroviar de stat au căzut ca muștele. Bunăoară, în urmă cu doar două zile, s-au defectat o locomotivă și un automotor ale operatorului feroviar de stat, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Ultimele Articole