miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Dotări medicale aprobate spitalelor CF de către Guvern. Acestea urmează a fi cedate

Guvernul a aprobat în ședința de joi un proiect de act normativ care prevede o alocare de 2,8 milioane de lei pentru dotări medicale destinate unui număr de 14 spitale CF. Nu trebuie uitat însă că același Guvern vrea să cedeze spitalele, fapt pentru care măsură pare a fi mai degrabă un cadou oferit celor care le vor prelua.

Alocarea se face din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Suma în cauză e de 2,838 milioane de lei credite de angajament și 2,838 milioane de lei credite bugetare din Fondul de rezervă bugetară, pentru dotarea spitalelor din subordinea ministerului cu aparatură medicală de înaltă performanță minim invazivă, în vederea creșterii calității actului medical.

Fondurile vor ajunge la spitalele clinice CF Witting și Nr 2 din București, spitalele clinice CF din Timișoara, Iași, Craiova, Cluj–Napoca, Oradea, Constanța, Spitalele Generale CF din Brașov, Ploiești, Pașcani, Galați, Simeria, Sibiu.

„Obiectivul primordial al acestei investiții îl constituie ocrotirea sănătăţii populaţiei prin intermediul unui act medical sigur, steril realizat în cele mai bune condiții de calitate, cu aparatură medicală de ultimă generație, minim invazivă, respectiv reabilitarea sistemului de canalizare, sistemului de alimentare cu apă curentă, reabilitare centrală termică, sistem de climatizare, reabilitare acoperiș ambulatoriu. Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate, de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale”, potrivit proiectului de act normativ ce poate fi consultat aici.

Obiectivul specific al investiției îl constituie promovarea sănătății pacienților din cadrul unităților sanitare din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii prin crearea unor structuri sanitare, integrate și performante care să asigure nevoile pacienților.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole