spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

BREAKING Dosarul Regiotrans a fost ”îngropat” de Liviu Dragnea. Interceptările SRI, respinse

Dosarul Regiotrans, cu un prejudiciu stabilit de procurori la 54 milioane de euro, a fost ”îngropat” vineri de Tribunalul Bucureşti, care a respins probele obținute prin interceptări ale SRI. Excluderea interceptărilor SRI din dosarele penale a fost obținută de PSD la CCR, în vremea când partidul era condus de Liviu Dragnea, aflat acum în spatele gratiilor.

Dosarul Regiotrans mână criminală la metrou

Tribunalul Bucureşti a anulat vineri mai multe probe – interceptări, date privind tranzacţii financiare, expertize judiciare – din dosarul în care compania feroviară privată Regiotrans (în prezent Regio Călători) este judecată pentru că ar fi primit subvenții ilegale de la stat în valoare de 54 milioane de euro, potrivit portalului instanţei.

Decizia nu este definitivă, iar procurorii DNA au un termen de cinci zile să spună dacă acceptă decizia de excludere a probelor şi menţin dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului. Procurorii pot face apel apoi la judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Chiar dacă motivarea deciziei nu a apărut încă, cel mai probabil ea o are la bază pe cea a Curții Constituționale privind neconstituţionalitatea interceptărilor făcute de Serviciul Român de Informații la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție. La acea dată, SRI ajuta DNA să pună în aplicare mandatele de supraveghere tehnică. Instanța a eliminat din dosar şi datele privind tranzacţiile financiare şi o parte a expertizei judiciare.

diesel sub catenară
Costel Comana a murit în 2015

Regiotrans este judecată pentru că, între 2009 și 2015, ar fi beneficiat de subvenții ilegale de la stat în valoare de 54 milioane de euro. Alături de companie, a fost deferit justiției și unul dintre acționari, Iorgu Ganea. Celălalt acționar al companiei, Costel Comana, s-ar fi sinucis pe 25 februarie 2015 în toaleta unui avion, în Costa Rica, după ce DNA începuse urmărirea penală împotriva lui. Nimeni nu a explicat însă, tehnic, cum este posibil să te spânzuri în toaleta unui avion, așa că varianta oficială ridică multe semne de întrebare.

Și Cătălin Predoiu a fost implicat în Dosarul Regiotrans

Costel Comana fusese văzut de multe ori în compania lui Liviu Dragnea la partide de vânătoare, iar presa a scris că își petrecea vacanțele la domeniul liderului PSD, Casa Grande din Fortalezza, Brazilia. Comana a fost unul dintre clienţii avocatului Cătălin Predoiu, fost ministru PNL al Justiţiei, fapt ce i-a adus lui Predoiu un dosar penal pentru spălare de bani, soluţionat cu clasare de Parchetul general în august anul trecut, reamintește G4Media.

Tot în august anul trecut, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a vândut la licitație mai multe locomotive și vagoane ale Regiotrans, aflate sub sechestru în dosar.

Ultimele Articole