spot_img
sâmbătă, ianuarie 29, 2022
spot_img

Fostul șef al STPT Timișoara, trimis în judecată în Dosarul Mită la moțiunea de cenzură

Deputatul PNL Cosmin Șandru și fostul director general al Societății de Transport Public Timișoara Nicolae-Florin Bitea au fost trimiși miercuri în judecată de DNA, în Dosarul Mită la moțiunea de cenzură.

Cei doi sunt acuzați de procurori că ar fi încercat să corupă un parlamentar de la AUR, fost șef de gară în Marea Britanie, să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul Mită la moțiunea de cenzură, pentru tentativa de corupere a fostului șef de gară

Numele lui Nicolae Bitea apare, alături de cel al deputatului Cosmin Şandru, într-un dosar al DNA, în care cei doi sunt urmăriţi penal, după ce i-ar fi promis deputatului AUR Ciprian Titi Stoica mai multe funcţii, în schimbul neprezentării acestuia din urmă la votul moţiunii de cenzură.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat la finele lunii octombrie că a început urmărirea penală a deputatului PNL Cosmin Șandru și a lui Nicolae Bitea, la vremea respectivă directorul general al Societății de Transport Public Timișoara (STPT), acuzați de dare de mită către deputatul Ciprian Titi Stoica. Ulterior, Bitea a demisionat de la conducerea STPT.

După alegerile de la finele anului trecut, în Parlamentul României a intrat și un șef de gară de la AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar. Ciprian Titi Stoica nu a fost șef de gară în România, ci în Marea Britanie, unde s-a stabilit pe 14 februarie 2010. „Sunt omul bun la toate. Cel mai înalt grad din staţie. Acopăr, de obicei, toate posturile de şef de echipă pe diferitele domenii de activitate, de la mişcarea   trenurilor, la accesul prin turnicheţi, la biroul de bilete”, a declarat deputatul ales.

Ca șef de gară în Marea Britanie, Titi Stoica câştiga aproape 4.000 de lire sterline pe lună. De când s-a întors în ţară, ca deputat, are un salariu de doar 2.300 de euro.

Ultimele Articole