spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

DNA l-a pus sub control judiciar pe italianul Mario La Sala în Dosarul mită la CFR

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că l-a pus sub control judiciar sub  acuzația de trafic de influență pe cetățeanul italian Mario La Sala, în Dosarul mită la CFR.

Dosarul mită la CFR

Dosarul se referă la modernizarea Magistralei 800 București – Constanța, iar fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu este acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influență în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2009, Vlădescu a primit de la Swietelsky suma de aproximativ un milion de euro (reprezentând partea sa din comisionul pretins) în conturile bancare ale unor firme pe care le controla.

Dosarul mită la CFR. Legătura cu Ovidiu Silaghi

Procurorii îl aucuză pe Mario La Sala că în perioada iunie – iulie 2012  a pretins unui reprezentant al companiei de construcții suma de 1,9 milioane de euro, promițându-i că, datorită influenței pe care o are asupra ministrului Transporturilor, îl va determina să se implice în rezolvarea problemei companiei de construcții, legată de plățile scadente și restante ale CFR. Ministrul Transporturilor în Guvernul Ponta (USL) era la vremea respectivă liberalul Ovidiu Silaghi.

Procurorii mai susțin că din suma totală, inculpatul a încasat 4.472.141 de lei (1.020.550 de euro), în perioada 05.11.2012 – 26.08.2013, prin intermediul a 34 de viramente bancare efectuate din contul societății Team Delta Proiect SRL în conturile a două firme belgiene aflate sub controlul său. În perioada imediat următoare, suma de 600.693 euro a fost virată din conturile societăților belgiene în conturile personale ale inculpatului Mario La Sala.

Ultimele Articole