spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

Contestațiile lui Vlădescu și Boureanu în Dosarul Mită la CFR, respinse. Începe procesul

Instanța supremă a respins miercuri contestațiile depuse de Sebastian Vlădescu, Cristian Boureanu și cumnatul lui Mircea Geoană în Dosarul Mită la CFR, astfel că procesul poate începe.

Dosarul Mită la CFR procesul lui Sebastian Vlădescu Dosarul Mită la CFR modernizarea căii ferate Bucureşti – Constanţa

”Respinge cererea formulată de inculpatul Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe privind modificarea obiectului sechestrului. Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpaţii Mititelu Mihaela, Boureanu Cristian-Alexandru, Vlădescu Sebastian-Teodor-Gheorghe şi Costea Mircea-Ionuţ împotriva încheierii nr. 223 din data de 15 iunie 2020 pronunţată în dosarul nr. 2987/1/2019 a1 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Obligă contestatorii la plata sumei de câte 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Cameră de Consiliu, astăzi, 24 februarie 2021.”, se arată în minuta deciziei de miercuri, citată de site-ul Știri pe Surse.

Decizia este definitivă în acest caz, astfel că procesul va începe pe fond, respectiv completul de judecată desemnat va relua prezentarea în instanță a tuturor probelor anchetatorilor, dar și pe cele ale inculpaților.

Astfel, între altele, vor fi chemați la audiere în instanță și martorii DNA, cei care au dezvălui mecanismul corupt prin care cei trimiși în judecată încasau bani, nelegal, sub formă de comision, pentru a derula plățile către compania austriacă Swietelsky ce se ocupa cu reabilitarea tronsonului de cale ferată de pe Magistrala 800.

Dosarul Mită la CFR. Comision de 3,5% de la Swietelsky

Dosarul are ca obiect infracțiuni de corupție derulate pe durata a 12 ani de zile, în perioada 2005 – 2017 în legătură cu derularea contractelor de lucrări de reabilitare a unui tronson din calea ferată București-Constanța. Anchetatorii de la DNA arată că probele dovedesc că în anul 2005 reprezentanții companiei austriece Swietelsky ar fi convenit cu cumnatul lui Mircea Geoană, Mircea Ionuț Costea, Mihaela Mititelu, o persoană apropiată de conducerea CNCFR și Sebastian Vlădescu, ministrul de Finanțe, să le plătească un comision de 3,5% din sumele încasate de la statul român.

Tot ce aveau de făcut oficialii români pentru pretinsele milioane de euro promise de angajatul companiei austriece era să se asigure că statul român livrează prioritar și mai ales fără întârzieri sumele aferente contractului cu Swietelsky. (A.B.)

Ultimele Articole