spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Sebastian Vlădescu insistă să-și recupereze banii și aurul depuse drept cauțiune în Dosarul Mită la CFR

Instanţa supremă a judecat vineri contestaţia lui Sebastian Vlădescu împotriva deciziei judecătorului de cameră preliminară care a stabilit că suma de un milion de euro depusă drept cauţiune la DNA în Dosarul Mită la CFR rămâne în continuare în custodia statului.

Dosarul Mită la CFR

Pe 27 noiembrie instanţa supremă a respins cererea fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu şi a celorlalte persoane judecate în acest dosar de restituire a sumelor depuse drept cauţiune.

”Respinge cererea de constatare a încetării de drept a măsurii controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe. Respinge cererile de restituire a cauţiunilor formulate de inculpaţii Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela şi Boureanu Cristian Alexandru. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi în cuantum de câte 78 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 27 noiembrie 2019”, a stabilit în noiembrie judecătorul de cameră preliminară.

Instanța va stabili ce se va întâmpla cu banii și aurul din Dosarul Mită la CFR

Împotriva acestei decizii Sebastian Vlădescu a introdus o contestaţie ce a fost judecată la aceeaşi instanţă.

Acum instanţa urmează să stabilească dacă anulează decizia magistratului de caz şi îi restituie fostului demnitar banii si aurul care sunt cauțiune în dosarul Swietelsky, informează site-ul Știri pe Surse.

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul instrumentat de DNA şi care vizează plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa, executate de austriecii de la Swietelsky.

Ultimele Articole