sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Poliția Transporturi Mureș a deschis dosar penal pentru incidentul feroviar de la Sighișoara

Poliția Transporturi Mureș a deschis dosar penal pentru incidentul feroviar de la Sighișoara de joi dimineață, când un mecanic de locomotivă beat era cât pe ce să arunce în aer orașul.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat duminică seara că poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mureş din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală în cazul celor două trenuri ajunse pe aceeaşi linie, la Sighişoara.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la un posibil eveniment petrecut la data de 8 iunie 2023, în Gara Sighişoara, în care un tren ar fi pătruns pe o altă linie, pe care se deplasa o altă garnitură de tren, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mureş din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală. Cercetările sunt desfăşurate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de <neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, din culpă>, cu ocazia acestora urmând a fi verificate toate circumstanţele în care s-ar fi produs evenimentul în cauză”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Incidentul feroviar de la Sighișoara, dezvăluit de Club Feroviar

Club Feroviar a dezvăluit sâmbătă, după ce a verificat în amănunt speța, că o coliziune a două trenuri încărcate cu motorină și respectiv îngrășăminte chimice a fost evitată joi dimineață în ultimul moment în Gara Sighișoara. CFR SA a băgat incidentul sub preș, avizarea evenimentului de către companie având loc abia după ce publicația noastră a chestionat autoritățile asupra situației.

Incidentul s-a produs la data de 08.06.2023, în jurul orei 04:30, pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Brașov, secția de circulație Brașov – Copșa Mică (linie dublă electrificată), în stația CFR Sighișoara, în circulația trenului de marfa nr.66691-007 (aparținând operatorului de transport feroviar SC Grup Feroviar Român SA). Trenul GFR având parcurs de intrare la linia 5 abătută (din direcția Albești Târnava) a depășit semnalul de ieșire X5 în poziția pe oprire, a talonat macazul nr.26 și s-a angajat pe parcursul de intrare al trenului nr.57700-005 (aparținând operatorului de transport feroviar SC CER Fersped SA).

Ultimele Articole