Dortmund achizitioneaza 24 de tramvaie

Compania de transport public din Dortmund, DSW21, a acordat consortiului format din HeiterBlick si Kiepe Electric un contract in valoare de 195 de milioane de euro pentru livrarea a 24 de vehicule de metrou usor (LRV) si modernizarea a 64 de tramvaie B80-C apartinand parcului de material rulant existent.
Conform contractului, primul LRV bidirectional cu podea ridicata va fi livrat in 2020 si va intra in serviciu in 2021. Compania HeiterBlick va furniza elementele mecanice si va efectua asamblarea finala, in timp ce compania Kiepe Electric este responsabila cu planificarea proiectului, livrarea, asamblarea si darea in exploatare a sistemelor electrice.
Noile tramvaie au tractiune moderna, trifazica, iar cabinele conductorilor sunt dotate cu ecrane multifunctionale ergonomice si sisteme HVAC moderne. Kiepe Electric va furniza sistemul de control, blocul motor, convertoarele de energie de la bord, tehnologia HVAC, sistemul de management integrat al datelor via LAN fara fir, precum si o gama larga de piese de schimb si un pachet de mentenanta.
Aceleasi sisteme electrice vor fi folosite atat pentru modernizarea parcului existent de vehicule, cat si pentru vehiculele noi. Singura exceptie este sistemul de tractiune trifazic. Noul sistem este actionat de un intrerupator de curent continuu de ultima generatie cu o tehnologie de control moderna furnizata de Kiepe Electric.
Pentru a fi siguri ca piesele sunt interschimbabile intre vehiculele modernizate si cele noi, compania Kiepe Electric va realiza, intr-o prima etapa, vehicule prototip pentru fiecare subproiect.