sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_img

Doi operatori privați se bat cu CFR Călători în minivacanța de Paște pe ruta București – Constanța

Doi operatori privați – Astra Trans Carpatic și Softrans – se bat cu societatea de stat CFR Călători în minivacanța de Paște pe ruta București – Constanța.

minivacanța de Paște

CFR Călători a anunțat miercuri mersul trenurilor special pentru minivacanța de Paște și 1 Mai, în care principala miză este litoralul. Pe relația București – Constanța, operatorul de stat va introduce în această perioadă 11 perechi de trenuri, dintre care patru își continuă călătoria până la Mangalia. Tot până la Mangalia vor circula și alte două garnituri care sosesc din țară.

”În perioada 26 aprilie – 1 mai vor fi suplimentate cu vagoane trenurile către cele mai solicitate destinații pentru petrecerea sărbătorilor Pascale și turism. În plus, faţă de trenurile existente în graficele de circulaţie, vor fi asigurate legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi / Suceava, Timişoara Nord, Arad, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia”, se arată în comunicatul dat publicității de CFR Călători.

Vezi aici Mersul Trenurilor în perioada minivacanței de Paște și 1 Mai

Pentru călătoria dus-întors se acordă o reducere de 10%, prețul pentru ruta București – Constanța și retur la tren IR, clasa a 2-a, fiind de 108,10 lei.O altă reducere acordată vizează călătoria cu trenurile InterRegio care circulă pe secția Constanţa – Mangalia. Aici vor fi aplicate, în minivacanța de Paște, reduceri între 48% și 56% pentru biletele la tarif întreg și copil, clasa a 2-a, iar tariful de rezervare a locului se achită integral. La aceste trenuri InterRegio vor fi valabile şi abonamentele pentru tren Regio emise pentru ruta Constanța – Mangalia și retur.

ATC și Softrans ajung la malul mării în minivacanța de Paște

Dar nu doar CFR Călători se concentrează pe litoral în minivacanța de Paște și 1 Mai. Softrans a introdus deja, în urmă cu două zile, trenuri directe Craiova – București Nord – Constanța.

Din București, trenul Hyperion pleacă la 10,16 și ajunge la Constanța la 12,31. La întoarcere, ora de plecare din Constanța este 15,50, iar sosirea în București Nord la 17,59.

Și Astra Trans Carpatic se pregătește de minivacanță, când stațiunile de pe litoral vor fi luate cu asalt de turiști. ”Vom opera cu o ramă Diesel de 110 locuri, dar în zilele cu trafic maxim, vineri și sâmbătă înainte de Paști și de 1 și 2 mai, vom merge cu garnitura clasică, ce operează în prezent pe București – Arad și retur, pentru a avea o capacitate de transport sporită”, a declarat pentru Club Feroviar Liviu Pescărașu, directorul general al Astra Trans Carpatic.

Brașovenii de la Regio Călători nu s-au înscris în competiția minivacanței de la malul mării. ”Regio Călători nu va opera în minivacanța de Paști și 1 Mai pe relația București – Constanța”, a declarat pentru Club Feroviar directorul executiv al societății, Marius Pilu.

IN THE SPOTLIGHT

Cum pleci cu câinele în vacanță dacă nu ai mașină. Cine acceptă animale de companie

Vrei să pleci cu câinele în vacanță, dar nu ai mașină. Ei bine, problema este reglementată de Uniunea Europeană în ceea ce privește călătoriile...

Ultimele Articole