marți, iunie 6, 2023
spot_img

Dobrogea. Trenurile merg cu pluguri în față din cauza viscolului

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că la această oră nu sunt probleme în traficul feroviar, trenurile circulă în condiții normale de iarnă pe toate secțiile de cale ferată şi nu se înregistrează întârzieri în circulaţie.

probleme pe calea ferată trenuri anulate calea ferată
FOTO cu rol pur ilustrativ

La această oră, circulația trenurilor se desfășoară fără probleme pe toate magistralele feroviare, nu sunt secții de cale ferată închise, singurul interval de stații unde trenurile circulă cu plug antemergător este segmentul de cale ferată Tulcea – Medgidia, zonă în care rafalele de vânt ating viteza de 70 km/h, potrivit unui comunicat de presă al CFR de joi dimineață.

În continuare, personalul de specialitate al CFR SA menţine legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

Călătorii sunt rugaţi ca în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr de telefon 021/9521 – Informaţii CFR – iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Constanţa pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web – , unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut. (D.C.)

Ultimele Articole