spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Doar două firme românești la IAF 2022 – cea mai importantă expoziție europeană de tehnologie feroviară

Marți s-a deschis la Munster, Germania, a 28-a Expoziție Internațională de Tehnologie a Căilor (IAF) sub motto-ul „Track to the Future”. România este reprezentată de două firme autohtone private, fără niciun reprezentant al ministerelor Economiei sau Transporturilor.

Peste 140 de expozanți internaționali prezintă cu începere de marți, la Munster, în vestul Germaniei, produse și servicii noi și inovatoare din domeniul tehnologiilor de cale ferată. Ca un punct culminant special, organizatorii au salutat Polonia ca țară invitat special în acest an. Prin aceasta, asociația recunoaște dezvoltarea pozitivă a infrastructurii feroviare poloneze și etapele de modernizare planificate în următorii ani.

Președintele VDEI (Asociația Germană a Inginerilor Feroviari), Thomas Mainka a salutat oaspeții de onoare, expozanții și vizitatorii în cadrul ceremoniei de deschidere. „Sunt încântat că atât de mulți dintre voi ați rămas loiali târgului și contribuiți la succesul IAF prin participarea dumneavoastră. De asemenea, mă umple de mândrie că există încă o dată multe premiere mondiale impresionante de văzut la târg”, a spus Mainka. Guvernul federal dorește să consolideze calea ferată ca mod favorit de transport, a mai spus el.

Michael Theurer, secretarul de stat pentru digital și transport și comisar al Guvernului federal pentru transport feroviar, a subliniat obiectivul de a consolida transportul feroviar și de a-l stabili ca un mod de transport durabil și pregătit pentru viitor. Pentru a realiza acest lucru, trei domenii de acțiune sunt de o importanță deosebită: o infrastructură eficientă, rezistentă, inovații, precum și specialiști dedicați și bine pregătiți. Sunt necesare fonduri bugetare pentru extinderea căii ferate și procese mai scurte de luare a deciziilor, a conchis el.

Hiarom și Contrail, firmele românești participante

La eveniment participă Hiarom și Contrail. În perioada 31 mai – 2 iunie 2022 Hiarom își invită clienții și partenerii la Internationale Ausstellung Fahrwegtechnik din Münster, o expoziție specializată, dedicată celor mai noi tehnologii și utilaje feroviare”, au anunțat la începerea evenimentului reprezentanții Hiarom.

Desfășurată atât la Messe Münster, cât și la gara Münster Ost – care oferă 3.000 de metri de cale ferată sau la Congress Centrum Halle Münsterland, expoziția atrage anual vizitatori interesați de cele mai noi tehnologii și utilaje feroviare din întreaga lume.

Compania Hiarom este prezentă la standul A225 și expune un vehicul VMS 424 – 8×8 specializat în construcția tunelurilor de cale ferată și destinat transporturilor de șine, traverse, beton sau alte materiale în interiorul tunelului aflat în construcție.

Vehiculul este dotat cu două cabine, are o masă maximă de 48 de tone, o sarcină utilă de 24 de tone și este acționat de un motor diesel de 290 CP. Este, de asemenea, echipat cu o macara Hiab. Construcția modulară permite montarea a diverse module adiționale, precum cabine pentru transportul personalui, platforme de lucru la înălțime, mixer pentru beton, pompa beton etc.

Vehicule similare construite în trecut de Hiarom și-au dovedit pe deplin utilitatea pe mari șantiere din Franța, Qatar, Thailanda sau Hong-Kong.

Hiarom participă la IAF 2022 la invitația Verband Deutscher Eisenbahn-Ingenieure e.V., organizatorul unei expoziții care se bucură de zeci de ani de o reputație excelentă în rândul profesioniștilor și expozanților din industria feroviară.

Cealaltă firmă românească participanță, Contrail Machinery SRL, este o companie dinamică, cu oameni cu experiență, specializați în proiectarea și fabricarea mașinilor de sudat șine de cale ferată prin procedeul de topire intermediară și presare cap la cap (Rail Flash-Butt Welding Machines).

sudură a șinelor pe M100 sudarea șinelor de cale ferată

Compania pune împreună experiența specialiștilor din industria feroviară (cu peste 25 de ani de experiență în domeniu) și dinamismul și ambiția tinerilor ingineri. „Combinăm tehnologiile testate cu succes de-a lungul anilor cu soluțiile moderne din ziua de astăzi”, spun reprezentanții firmei.

Compania a livrat mașini de sudat pentru proiecte importante de construcții căi ferate în diferite colțuri ale lumii, printre care: Arabia Saudită, India, Qatar, România, Rusia, SUA, Thailanda, Turcia etc.

Pe lângă furnizarea mașinilor de sudat, Contrail Machinery oferă o mare varietate de produse și servicii legate de acest domeniu, inclusiv diferite tipuri de mașini și echipamente, scule și consumabile, asistență tehnică, sesiuni de training etc., fiind capabilă să ofere soluții complete pentru activitatea de sudare electrică.

Evenimentul este unul bienal și se va încheia în data de 2 iunie 2022.

Ultimele Articole