joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Doar doi „necorespunzători” din 24 de mii ceferiști verificați la ASFR. Unul s-a pensionat, altul a fost reautorizat

Autoritatea de Siguranță Feroviară Română a testat timp de aproape patru luni nu mai puțin de 24.518 ceferiști responsabili de asigurarea siguranței feroviare. Zeci de mii de ceferiști verificați, însă foarte puțini necorespunzători, după a doua testare.

Datele în acest sens au fost prezentate recent pe pagina de internet a Autorității, consultată de către Club Feroviar. Care au fost rezultatele?

În activitatea de verificare a cunoștintelor personalului au fost angrenati un număr de 67 de inspectori de stat din cadrul ASFR din specialitățile Mișcare (M), Tracțiune (T), Vagoane (V), Instalații (I) și Linii (L). La nivel național au fost 24.518 de ceferiști verificați din punct de vedere profesional, după cum urmează: – 12.894 salariați din specialitatea Mișcare; – 5.322 salariați din specialitatea Tracțiune; – 1.541 salariați din specialitatea Vagoane; – 2.268 salariați din specialitatea Instalații; – 2.493 salariați din specialitatea Linii.

După prima rundă de verificări au fost declarați necorespunzători 133 de salariați, adică 0,54%. După minimum 10 zile de prima verificare, potrivit prevederilor legale, au fost retestați 132 (unul a ieșit între timp la pensie), din care au promovat 131. Un singur angajat testat, de profesie revizor tehnic de vagoane a ratat evaluarea, fiind nevoit să treacă din nou prin procedura de reautorizare, ceea ce s-a întâmplat la data de 24 iulie.

Cele mai multe persoane declarate necorespunzătoare profesional (din tranșa de 133) au provenit din rândul mecanicilor de locomotivă (35), imipiegaților de mișcare (31), revizorilor tehnici de vagoane 16 și șefilor de tren 11 .

 

Ultimele Articole