spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Doar cu mască peste nas și gură în așteptarea trenului

Guvernul a adoptat o hotărâre ce modifică HG 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit noii prevederi, „purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean / al Municipiului București pentru situații de urgență”.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea direcției de sănătate publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile legii.

Verificarea gradului de respectare a deciziei se va face de către Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.

Mai este de interes pentru sectorul feroviar o prevedere privind spațiile de alimentație publică din gări. „Operatorii economici care desfășoară activitatea în spațiile prevăzute la pct. 3 (terase, cluburui, baruri, etc – n.red.) au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți”. (D.C.)

Ultimele Articole