spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Divorțul lui Bill Gates de Melinda are consecințe feroviare în Canada

Divorțul lui Bill Gates are implicații și în domeniul feroviar. Soția sa, Melinda, va primi 14 milioane de acțiuni la Canadian National.

Divorțul lui Bill Gates
FOTO Fortune.com

Melinda (56 de ani) și Bill Gates (65 de ani) și-au anunțat divorțul luni, 3 mai 2021, după 27 de ani de căsnicie.

Potrivit documentelor obținute de E! News, Bill Gates i-a transferat fostei lui soții 14 milioane de acțiuni la Canadian National și 2,9 milioane de acțiuni la AutoNation, care valorează cumulat 1,8 miliarde de dolari. Co-fondatorul Microsoft se află în prezent pe a patra poziție în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 124 miliarde de dolari. Melinda a lucrat ca manager în cadrul Microsoft, iar alături de Bill a pus bazele Fundației Bill și Melinda Gates în anul 2000.

Divorțul lui Bill Gates. Canadian National se luptă pentru preluarea Kansas City Southern

Canadian National și Canadian Pacific se ”duelează” în oferte pentru preluarea transportatorului feroviar Kansas City Southern (KCS), tranzacție ce ar putea fi cea mai mare fuziune feroviară din acest an. Duelul este condimentat cu declarații belicoase din partea șefilor celor doi giganți canadieni.

Canadian National a avansat la mijlocul lunii trecute o ofertă combinată, formată din acțiuni și numerar, evaluată la 33,7 miliarde de dolari americani pentru preluarea transportatorului feroviar, sumă care depășește propunerea făcută cu nici o lună în urmă de Canadian Pacific, de 25 miliarde de dolari. (A.B.)

Ultimele Articole