sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

Divizia feroviară a CE Oltenia vinde material rulant

ELCFU Motru, una dintre societățile Complexului Energetic Oltenia, cu obiect de activitate transportul feroviar uzinal, a început să scoată la vânzare bunuri.

Unitatea se ocupă de cările ferate uzinale și de transportul cărbunelui pe calea ferată. Are în administrare o flotă de locomotive folosite pentru tractarea vagoanelor cu cărbune.
După cum se cunoaște, compania va intra într-un amplu proces de restructurare. Acesta va presupune închiderea de cariere miniere și de grupuri energetice. Așadar, se va reduce și activitatea de transport al cărbunelui pe calea ferată. ELCFU Motru are acum la vânzare una dintre locomotive. Se caută un cumpărător până pe data de 19 noiembrie, potrivit publicației accentingorj.ro.

După cum a arătat Club Feroviar într-un articol disponibil aici, închiderea termocentralelor alimentate pe cărbune este o lovitură dată transportului pe calea ferată.

Industria extractivă a cărbunelui a înregistrat o scădere de 10.5% în primele 11 luni ale lui 2020, comparativ cu primele 11 luni ale lui 2019). Cărbunele este una dintre puținele mărfuri transportate exclusiv pe calea ferată.

Ultimele Articole