spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Dispute la Gara Pașcani. Șeful stației vrea să mute magazinele, patronii refuză

Au apărut din nou dispute la Gara Pașcani, unde șeful stației CF vrea să mute magazinele, pentru a pune în loc o locomotivă de epocă.

dispute la Gara Pașcani

Șeful gării, Radu Movileanu, a solicitat Primăriei Pașcani desființarea celor două chioșcuri și mutarea stațiilor pentru autobuze și taxi, în zonele laterale. În locul lor ar urma să fie amenajat un parc unde să fie amplasată o locomotivă cu aburi, veche dar recondiționată, informează BIT TV.

„Stația CFR Pașcani își exprimă dorința prin prezenta de a da față nouă pieței Gării CF Pașcani, prin aducerea unei locomotive de epocă (cu abur) și expunerea ei în acest segment. Trebuie să ținem seama că localitatea Pașcani s-a născut datorită existenței căii ferate și ca dovadă este numărul mare de ceferiști care împreună cu familiile lor viețuiesc în municipiul Pașcani. În acest fel, propunem și va rugăm să analizați necesitatea și oportunitatea promovării unei hotărâri de Consiliu Local privind sistematizarea pieței Gării CF, prin desființarea tuturor spațiilor comerciale (magazinelor), precum și mutarea stațiilor de taxi și autobuz în părțile laterale pieței. Prin această amenajare considerăm că se dă o deschidere nouă a perspectivei municipiului Pașcani văzut din Piața Gării CF. Așteptăm răspunsul dumneavoastră ca împreună să demarăm această propunere”, a precizat printr-o adresă trimisă Primăriei Pașcani, șeful stației CFR Pașcani, ing. Radu Movileanu.

Dispute la Gara Pașcani. Patronii nu se lasă 

Nu este primul demers de acest fel. Primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a încercat încă de anul trecut modernizarea zonei, odată cu reabilitarea străzii Gării. Probleme au apărut din cauza patronilor celor două chioșcuri din fața Gării, dintre care unul vinde sicrie și articole pentru înmormântări.

Dispozițiile de eliberare a terenurilor închiriate de administrația locală au fost atacate în instanță. Inițial Primăria a pierdut procesele pentru vicii de procedura dar hotărârile au fost contestate cu apel la Tribunalul Iași. Pe 23 mai se așteaptă pronunțarea în ambele procese.

Ultimele Articole