spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

Dispar trenurile Virgin din Marea Britanie, care circulau de mai bine de 20 de ani

În mai puțin de un an, din Marea Britanie dispar trenurile Virgin, care circulau pe linia principală de pe Coasta de Vest de mai bine de 20 de ani.

dispar trenurile Virgin

Oferta Virgin Trains de a continua operarea curselor de London Euston spre Birmingham, Manchester, Liverpool, North Wales, Glasgow și Edinburgh a fost respinsă.

Operatorul feroviar este deținut de Virgin Group al lui Sir Richard Branson și de Stagecoach. De când a fost preluat de Virgin Trains, în 1997, serviciul feroviar a fost transformat, devenind mai rapid și cu mai multe trenuri pe zi, fapt ce a dus la dublarea numărului de pasageri.

Virgin Trains a ofertat să continue operarea pe Coasta de Vest și după martie 2020, în parteneriat cu SNCF, societatea feroviară franceză de stat.

Dispar trenurile Virgin. Departamentul pentru Transport a respins oferta lui Branson

Numai că Departamentul pentru Transport (DfT) a transmis că oferta Virgin Trains nu corespunde din punctul de vedere al provizioanelor pentru pensii și, pe cale de consecință, este respinsă.

Informația a fost făcută publică de Stagecoach, care deține 49% din Virgin Trains și care a ofertat și ea pentru liniile East Midlands și South Eastern. ”Un înalt oficial al DfT a informat verbal Stagecoach că a fost exclusă din toate cele trei licitații pentru că nu a prezentat o ofertă satisfăcătoare, în special în ceea ce privește riscurile fondurilor de pensii”, a informat Stagecoach, citată de The Independent.

Suntem foarte dezamăgiți de neașteptata decizie a DfT. Am dominat industria pentru mai bine de 20 de ani, cu inovațiile noastre, cum ar fi despăgubirea automată pentru întârzieri și serviciul pentru clienți premiat”, a declarat un purtător de cuvânt al Virgin Trains.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole