spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Discuții pe început de an privind Statutul feroviarului

Direcția Transport Feroviar din Ministerul Transporturilor a decis continuarea discuțiilor privind meseriile care vor beneficia de condiții speciale în primele zile ale anului viitor, în concordanță cu Statutul feroviarului.

Direcția Transport Feroviar din Ministerul Transporturilor, sindicatele feroviare și companiile de cale ferată vor avea în data de 5 ianuarie 2022 o primă întâlnire privind  funcțiile și meseriile cu atribuții în asigurarea siguranței feroviare, acestea urmând să beneficieze de condiții speciale de muncă la calculul vechimii necesare pensionării.Întâlnirea este programată pentru ora 10.00. Odată intrat în vigoare Legea Statutului toți feroviarii vor mbeneficia, în anumite condiții, de o reducere a vârstei de pensionare cu 5 ani. Cei care practică o meserie, funcție aflată pe lista discutată în data de 5 ianuarie vor beneficia de condiții speciale de muncă, condiții accesibile până acum doar mecanicilor de locomotivă.

Cu cine vor discuta sindicaliștii despre Statutul feroviarului?

Întrebarea este cu cine vor discuta sindicaliștii, în condițiile în care Direcția de Transport Feroviar a rămas fără șef, după ce Mariana Ioniță a fost numită secretar general al Ministerului Transporturilor.

”În cărți” pentru preluarea funcției de director al DTF sunt două persoane (vezi AICI cine sunt cei doi), însă nu se știe dacă până la data întâlnirii cu liderii sindicatelor feroviare reprezentative va fi și făcută numirea.

Mai multe detalii aici.

Ultimele Articole