spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Comisia Europeană a lansat o nouă ofertă pentru DiscoverEU. Călătorii gratuite cu trenul în UE

Comisia Europeană a lansat o nouă ofertă pentru permisele de călătorie cu trenul DiscoverEU, cu care tinerii europeni cu vârsta de 18 ani pot călători gratuit în spațiul comunitar.

DiscoverEU

La precedentele două runde din cadrul programului, derulate în 2018, s-au înscris aproape 5.570 de tineri din România, fiind selectate în total 1.112 de persoane. Persoanele cu vârsta de 18 ani din Uniunea Europeană își pot depune candidatura până la data de 16 mai 2019.

Candidații trebuie să fie născuți între 2 iulie 2000 și 1 iulie 2001 inclusiv și să fie pregătiți să călătorească între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020, pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesați să participe pot depune cereri prin intermediul Portalului european pentru tineret.

Al doilea an pentru DiscoverEU

Pentru acest al doilea an al DiscoverEU, Comisia Europeană se axează pe sporirea dimensiunii de învățare a proiectului.

Participanții vor primi informații și sugestii de călătorie referitoare la ce pot vizita în Europa. De asemenea, cei interesați vor primi un jurnal de călătorie pentru a reflecta asupra experiențelor lor și vor avea posibilitatea de a participa la evenimente organizate pentru consolidarea comunității pe parcursul călătoriilor lor.

DiscoverEU este o experiență de călătorie informală destinată tinerilor în mod individual sau în grupuri mici, inclusiv celor care provin din medii defavorizate, care este accesibilă și simplă. Programul oferă tinerilor de 18 ani șansa de a afla mai multe despre patrimoniul cultural și diversitatea culturală a Europei, de a se conecta cu alți tineri și de explora identitatea europeană. Inițiativa a fost lansată în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European privind o acțiune pregătitoare cu un buget de 12 milioane de euro în 2018. Inițiativa acestei propuneri care a fost adoptată apoi de Parlamentul European i-a aparținut eurodeputatului român Siegfried Mureșan. Pentru 2019, Parlamentul European a aprobat un buget de 16 milioane de euro pentru DiscoverEU. O nouă rundă de cereri în cadrul inițiativei va fi lansată până la finele anului.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole