miercuri, februarie 28, 2024
spot_img

DiscoverEU: aproape 2000 de tineri români, beneficiari ai călătoriei gratuite cu trenul în Europa

Peste 36.000 de tineri europeni vor călători gratuit în Europa cu permisele DiscoverEU, 1974 dintre aceștia fiind români.

36.318 europeni în vârstă de 18 ani vor primi un permis de călătorie gratuit pentru a explora diversitatea Europei, pentru a învăța despre patrimoniul cultural și istoria sa și pentru a intra în contact cu oameni de pe tot continentul, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Acest lucru se datorează inițiativei DiscoverEU, finanțată în cadrul programului Erasmus+. Aceștia vor călători în principal pe calea ferată între martie 2024 și mai 2025.

Călătorii gratuite cu DiscoverEU

„DiscoverEU este o ocazie unică de a porni într-o călătorie de neuitat prin Europa, în care fiecare oprire creează noi relații și evidențiază frumusețea cu multiple fațete a Europei. Tuturor tinerilor aventurieri care pășesc în această călătorie remarcabilă: fie ca fiecare locație să vă extindă perspectivele, fiecare interacțiune să vă îmbogățească spiritul și fiecare întâlnire să vă lase o amintire de durată!”, spune Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Această rundă de candidaturi pentru DiscoverEU a fost deschisă tinerilor născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2005 din statele membre ale UE, precum și din țările asociate la Erasmus+. În total, 144 038 de tineri și-au depus candidatura în această rundă. DiscoverEU include, de asemenea, o dimensiune de învățare, cu traininguri de informare înainte de plecare sau Meet-ups în întreaga Europă. Tinerii participanți se pot alătura grupului oficial #DiscoverEU de pe Facebook pentru a intra în contact cu comunitatea DiscoverEU.

România: două din trei solicitări aprobate

Cele mai multe solicitări au venit din partea spaniolilor, respectiv 33.663, polonezilor 19.039 și italienilor 18.825. Cele mai multe aplicații au fost acceptate germanilor 8.537, italienilor 5.906 și francezilor 5.793. Românii au depus 3.044 de aplicații, mai multe decât bulgarii sau cehii, dar mai puține decât maghiarii.

 

Ultimele Articole