spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Înscrierile la DiscoverEU se încheie joi la prânz. Permise de călătorie cu trenul în Uniunea Europeană

Tinerii care au împlinit 18 ani pot aplica până joi la prânz pentru programul DiscoverEU prin care au șansa să câștige permise de călătorie cu trenul în Uniunea Europeană.

DiscoverEU

”Înscrie-te la #DiscoverEU până mâine la 13:00! Dacă ai 18 ani, poți câștiga un permis de călătorie valabil în toată Uniunea Europeană”, a postat miercuri pe pagina sa de Twitter Comisia Europeană.

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a călători prin Europa. Utilizând ca mijloc principal de transport trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), tinerii vor putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. În fiecare an se organizează două runde de înscrieri, iar Uniunea Europeană le acordă tinerilor selectați permise de călătorie.

Runda de înscrieri la DiscoverEU se încheie joi

În 2018, aproximativ 30.000 de tineri au primit un permis de călătorie. Actuala rundă de înscrieri are loc în perioada 2 mai 2019, ora 12,00 (CEST) – 16 mai 2019, ora 12,00 (CEST), adică 13,00 ora României.

Pentru a fi eligibil, doritorul trebuie fie născut între 2 iulie 2000 (inclusiv) și 1 iulie 2001 (inclusiv), să aibă naționalitatea unui stat membru al Uniunii Europene la data luării deciziei de atribuire și să introducă corect datele din cartea de identitate/pașaport pe formularul de înscriere. După aceea, tot ce trebuie să facă este să răspundă la un set de întrebări și la întrebarea de departajare.

Cei selectați pot călători pe o perioadă de cel puțin o zi și cel mult 30 de zile, între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020.

Ultimele Articole