Directorul general al Metrorex si directorul de exploatare au fost demisi

Demiterea din functie a directorului general al Metrorex, Marin Aldea si a directorului de exploatare, Liviu Dinu, a avut loc la 3 noiembrie, ca urmare a unui incident produs in subteran. Un tren de metrou a oprit la aproximativ 200 metri de staţia Eroilor, pe sensul dinspre Politehnica, în această dimineaţă, călătorii fiind evacuaţi, din cauza unui scurtcircuit. In acest sens, va fi efectuată şi o anchetă condusă de un secretar de stat din Ministerul Transporturilor.

Metrorex a informat că, la ora 5 și 24 de minute, pe tronsonul Eroilor – Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltrațiilor s-a desprins din plafon, pe sina a 3-a (responsabila cu transmiterea tensiunii) și a produs un scurt circuit. Trenul a rămas blocat în zona Eroilor, circulaţia fiind oprită mai bine de două ore, pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăvești. Calatorii aflati in trenul de metrou nu au fost afectati de incident, acestia fiind evacuați în siguranță de echipele Metrorex, prin stația Eroilor.

La aceasta ora (08:30), circulatia este reluata in conditii normale.

In decizia sa, ministrul Transporturilor, Felix Stroe a invocat probleme manageriale mai vechi şi lipsa de responsabilitate a conducerii companiei. Ministrul Stroe a criticat conducerea metroului, pe care a acuzat-o de „lipsă de disciplină“ şi proastă gestionare, subliniind că Metrorex a beneficiat de bani pentru lucrările de întreţinere.