miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

BREAKING A fost numit directorul general al CFR Călători pentru următorii patru ani

Directorul general al CFR Călători pentru următorii patru ani va fi actualul șef al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa.

directorul general al CFR Călători Mersul Trenurilor 2023-2024 Mandatul lui Preoteasa pierderile CFR Marfă”Compania CFR Călători va fi condusă începând din data de 23 octombrie 2023, de directorul general Traian Preoteasa, pentru un mandat de patru ani. În funcția de director financiar a fost aleasă Aida Hanganu. Consiliul de Administrație al CFR Călători a votat și a aprobat astăzi, 23 octombrie, structura de conducere a companiei în conformitate cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Procedura de alegere a conducerii pe un mandat de patru ani a inclus, conform legii, și procesul de recrutare și de selecție a candidaților de către o firmă de recrutare personal”, a anunțat luni după-amiază CFR Călători, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Directorul general al CFR Călători, ales din șapte candidați. Iosif Szentes era pe primul loc, dar…

Club Feroviar a relatat luna trecută că la concursul pentru șefia operatorului feroviar de stat pentru următorii patru ani s-au înscris șapte  candidați, dintre care patru erau susținuți într-o măsură mai mică sau mai mare de PNL. Printre aceștia din urmă se afla şi Traian Preoteasa.

CITEȘTE și Șeful CFR Călători și-a plagiat lucrarea de doctorat. Peste 60% din conținut, autoplagiat

scandal Răzvan Cuc-Iosif Szentes acuze reciproce Szentes-Costescu consilier la Ministerul Transporturilor control la CFR Călători plângere penală lui Iosif SzentesTraian Preoteasa este inginer, absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Mecanică. Preoteasa a avut mai multe funcții de conducere în societățile din sistemul feroviar de stat, și anume director CFR Călători (2001-2005), director general adjunct al CFR Călători în 2005, director general al CFR SA (2005-2006), consilier la CFR SA (2006-2017), consilier al ministrului Transporturilor (2017-2018). Ulterior, el a preluat conducerea CFR Marfă, societate pe care a băgat-o în concordat preventiv, procedură care s-a dovedit a fi păguboasă. Dacă autoritățile nu schimbau legislația în sensul prelungirii procedurilor de concordat preventiv, în luna martie a acestui an CFR Marfă ar fi fost în pragul falimentului.

Apoi, în septembrie 2021 Traian Preoteasa a fost numit director general al CFR Călători, la propunerea PNL, iar în mandatul său pierderile operatorului feroviar de stat au fost enorme.

Conform punctajului obținut în procedura de selecție, pe primul loc se clasa Iosif Szentes, însă membrii Consiliului de Administrație l-au votat pe Traian Preoteasa.

Ultimele Articole