spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Directorul CNAB despre calea ferată de aeroport: prima etapă e la final, restul depinde de instanță

Alexandru George Ivan, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a declarat marţi că lucrările la calea ferată de aeroport se află la finalul etapei întâi, dar ar putea fi amânate în funcţie de decizia instanţei în privinţa exproprierilor.

calea ferată de aeroport
În fața ter,minalului Sosiri se lucrează intens

”Din punct de vedere juridic, lucrările pot continua. În clipa de faţă continuă lucrările la intrarea în aeroport. Sunt aproape de finalitate cu etapa unu, urmând ca în etapa doi să se construiască o bretea de acces în aeroport pentru accesul pasagerilor. Etapa doi a fost strict condiţionată de crearea acestei bretele, pentru a nu afecta traficul pasagerilor la intrarea şi   ieşirea din aeroport. Breteaua nu va face decât să deflueze traficul, atât încât se vor efectua în continuare lucrările pentru pasajul de cale ferată. Lucrările vor începe imediat cum constructorul care are contract semnat cu CFR Infrastructură va termina etapa unu de făcut”, a explicat Ivan.

Se așteaptă decizia instanței pentru calea ferată de aeroport

Întrebat când vor fi gata lucrările, directorul CNAB a spus că acestea ar putea fi amânate de decizia instanţei după sesizările unor localnici care au solicitat anularea Hotărârii de Guvern în privinţa   exproprierilor.

”Depinde de cât de mult vor fi suspendate lucrările. Dacă este vorba de o săptămână-două, bănuiesc că acest constructor poate recupera timpii. Dar dacă este vorba despre o perioadă de timp mai   lungă… Termenul lucrărilor este în primăvară, înainte de Euro 2020, adică în mai”, a spus directorul CNAB. Guvernul a adoptat în iulie, Hotărârea care prevede aprobarea amplasamentului de pe raza oraşului Otopeni şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor private pentru realizarea liniei ferate dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Gara de Nord.

Ultimele Articole