spot_img
luni, martie 27, 2023
spot_img

Fost șef în Corpul de Control din Ministerul Transporturilor pierde procesul pe banii încasați nemeritat

Magdalena Niculescu, fost director adjunct în Corpul de Control din Ministerul Transporturilor și fost secretar general și secretar general adjunct în instituție a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Potrivit justnews.ro, după ce instanța supremă a respins vineri recursul formulat împotriva deciziei defavorabile acesteia, pronunțată anterior de judecătorii Curții de Apel București:

  • Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de recurenta – reclamantă Niculescu Magdalena împotriva Sentinței civile nr. 1254 din 23 septembrie 2021 pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 3 februarie 2023.

Fost director adjunct în Corpul de Control din Ministerul Transporturilor a încasat peste 22 de mii de lei

În octombrie 2020, inspectorii de integritate au anunțat că Magdalena Niculescu s-a aflat în stare de conflict de interese administrativ atunci când, în 2018, pe când era detașată în Ministerul Economiei ca director al Direcției Juridice și Relații Internaționale, a avizat 3 Ordine ale Ministrului Economiei, prin care a fost nominalizată, în vederea alegerii ca administrator provizoriu al unei societăți de către Adunarea Generală a Acționarilor, respectiv a prelungirii duratei mandatului de administrator provizoriu al societății, precum și în vederea alegerii de către Adunarea Generală a Acționarilor în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al societății.

În calitate de președinte al Consiliului de Administrație al societății, Magdalena Niculescu a încasat venituri totale în cuantum de 22.088 lei. Astfel, după cum au constatat inspectorii de integritate, persoana în cauză a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și lit. c) din Legea nr. 161/2003.

La un an după ce Agenția de Integritate a constatat că Magdalena Niculescu s-a aflat în stare de conflict de interese administrativ, premierul României de la acea vreme, Florin Cîțu, a numit-o pe aceasta să exercite, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pentru o perioadă de 6 luni.

Club Feroviar a relatat în mai multe articole conflictul de interese în care s-a găsit Magdalena Niculescu.

Ultimele Articole