spot_img
joi, octombrie 28, 2021
spot_img

Inginerul feroviar Nicolae Sandu a fost numit director general al ONFR

Inginerul feroviar Nicolae Sandu a fost numit marți director general al ONFR. Organismul Notificat Feroviar Român este organism independent în cadrul Autorității Feroviare Române-AFER notificat la Comisia Europeană.

director general al ONFR

 

Organismul aplică procedurile de evaluare „CE” a conformității pentru elementele constitutive de interoperabilitate feroviară, verificare „CE” a subsistemelor structurale  și vehiculelor, supraveghere prin inspecția tehnică, verificări și încercări de laborator cu specific feroviar, evaluarea sistemelor de management.

Nicolae Sandu a absolvit în 1995 Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Transporturi, Catedra MRCF, profil: Mecanic – Specializare: Material Rulant de Cale Ferată. În perioada 1995 – 1996 au urmat cursuri aprofundate, obținând o diplomă de Master la Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Inginerie Mecanică, Catedra Organe de Maşini şi Tribologie, profil: Mecanică – Specializare: Tribologie.

În 2009 a obținut o diplomă de doctor în inginerie mecanică. El mai are în ”palmares” un certificat de absolvire a Universității Naţionale de Apărare ,,Carol I ” – Colegiul Naţional de Apărare, cu specializarea Securitate şi Apărare Naţională, dar și diplome și certificate de expert tehnic judiciar, consilier de Siguranţă pentru Transportul Mărfurilor Periculoase, expert în accesare de fonduri structurale şi de coeziune europene și de managementul resurselor umane.

Noul director general al ONFR, o carieră în sistemul feroviar

După absolvirtea facultății, a debutat ca inginer, pentru ca apoi să devină mecanic șef, instructor tehnic vagoane, șef unitate revizie vagoane la SNCFR Regionala Braşov – Revizia de Vagoane Braşov Călători și la Regionala Bucureşti – Revizia de Vagoane Ploieşti Sud.

Din 1999 și până în 2012 a fost inspector de stat teritorial şi sinteză, locţiitor al inspectorului șef teritorial la Inspectoratul de Siguranţă Feroviară Bucureşti. În perioada 2012-2013 Nicolae Sandu a fost director al Organismului de Investigare Feroviar Român. Apoi, în 2013-2015 a ocupat funcția de director general adjunct în cadrul Autorității Feroviare Română – AFER. Din 2015, el este șef Serviciu Laborator Încercări Subsisteme Structurale  – ITSSICCSCE – ONFR – AFER.

În perioada 2011– 2015, Nicolae Sandu a activat și în mediul academic, fiind șef de lucrări cadrul Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri de la Universitatea Tehnică de Construcţii București și în cadrul Facultăţii de Transporturi de la Universitatea Politehnica Bucureşti.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole