miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

A fost numit un nou director financiar la CFR Călători. Trasă (de) la Xerox

A fost numit un nou director financiar la CFR Călători, în persoana Ilenei Petrache, care o înlocuiește pe Livia Ciurtin, care ocupa această funcție de la data de 30 mai 2019.

director financiar la CFR Călători
FOTO managerexpress.ro

Decizia de numire în funcție, aflată de Club Feroviar, nu a fost încă făcută publică, iar pe site-ul operatorului feroviar de stat figura încă, miercuri după-amiază, numele Liviei Ciurtin ca director financiar-contabil al societății conduse de Ovidiu Vizante.

O carieră legată de compania americană Xerox

Din iulie 2020 și până în prezent, Ileana Petrache a deținut compania financiară și de consultanță în afaceri Quantum. Cariera sa este însă legată de gigantul american Xerox, unde a lucrat timp de 16 ani de zile, potrivit profilului de pe contul său de Linkedin.

Din  2004 și până în 2020, Ileana Petrache a ocupat, pe rând mai multe funcții în cadrul Xerox România și Republica Moldova: Leasing Manager, Internal Controls Manager, Financial Controller și CFO (director financiar). Ascensiunea sa profesională în cadrul grupului american a culminat în martie 2019, când a fost numită director general pentru România și Republica Moldova.

Ileana Petrache a absolvit în 1996 Facultatea de Comerț, specializarea Turism, din cadrul Academiei de Studii Economice București. Ea este expert contabil și membru al asociației ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), cea mai mare organizație internațională a contabililor autorizați.

Noul director financiar la CFR Călători va trebui să plătească datoriile și să echilibreze bugetul

Ileana Petrache a fost numită într-un context financiar mai mult decât delicat al operatorului feroviar de stat.

Societatea a fost lăsată într-o situație dificilă la plecarea lui Dan Costescu de la cârma ei. Datoriile CFR Călători către CFR SA s-au dublat anul trecut, iar pierderile au atins un nivel greu și dificil de imaginat la începutul lui 2020.

Compania urmează să aibă pierderi la un nivel de 71,5% din cele înregistrate anul trecut, potrivit ultimei schițe de buget discutate la nivelul Ministerului Transporturilor. Pierderile ar urma să atingă nivelul de 417,87 milioane lei, de la nivelul record de 584,1 milioane lei, înregistrat de companie sub managementul lui Dan Costescu. Nivelul de 584 milioane lei figurează și în bugetul rectificat aprobat în toamna anului trecut.

Pe partea de venituri, acestea sunt de 2,17 miliarde lei față de 2 miliarde lei înregistrate (preliminat) anul trecut, iar pe cea de cheltuieli, acestea sunt de 2,59 miliarde lei, doar cu foarte puțin mai mari decât în 2020. (A.B.)

Ultimele Articole