spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

O nouă șefă la Direcția de Transport Feroviar, venită de la compania de drumuri

Direcția de Transport Feroviar din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii are începând de vineri o nouă șefă.

Este vorba de Mariana Ioniță, care până luni a fost directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Ea a fost înlocuită la conducerea CNAIR de Cristian Pistol, fost director în companie și, mai recent, consilier al premierului Florin Cîțu.

Mariana Ioniță fusese numită director general al CNAIR în februarie 2020, pe vremea Guvernului condus de Ludovic Orban.

Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București.Noua șefă de la Direcția de Transport Feroviar, ani de experiență în MT

De-a lungul timpului, ea a ocupat diverse funcții în cadrul ministerului, de la consilier de ministru și până la director general. Mariana Ioniță a făcut parte de-a lungul anilor din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr. 2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, ea ocupa funcția de Director al Direcției Reglementări Tehnice și autorizații de construire din cadrul Ministerului Transporturilor.

Potrivit declarației sale de avere, Mariana Ioniță nu are niciun teren în proprietate. În schimb, ea are o mașină Skoda fabricată în 2018 și un apartament de 60 mp. De asemenea, pe numele său figurează mai multe depozite bancare în lei și în euro.

Ultimele Articole