spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

Dileme coloristice privind tramvaiele din Reșița

Le-ar fi vrut în culorile echipei de fotbal Metalul, roșu-negru, dar în final vor fi gri-gold metalizat. Acestea sunt opțiunile coloristice luate în calcul pentru noile tramvaie din Reșița, fabricate de producătorul turc Durmazlar.

licitaţii pentru tramvaie

Compania turcească Durmazlar a început fabricarea garniturilor de tramvai care vor urma să circule prin Reșița începând, cel mai probabil, cu anul 2022. „Eu sunt convins că vom avea un pachet de tramvaie foarte frumoase. Inițial am vrut să le facem roșu-negru, ca să fie în consonanță cu culorile Metalului (vechea denumire a echipei de fotbal a municipiului Reșița – n.red.), însă ceea ce am văzut este un prototip de tramvai a cărui culori au fost atât de interesante încât am stabilit că nu intervenim pe ele și le lăsăm așa. Aceste tramvaie au o volumetrie și o tendință de spațialitate, de nou, de science fiction, preferăm să le lăsăm așa cum ne-au propus turcii în prima fază. Sunt un gri metalizat cu un gold metalizat, cu un dark brown geamurile.”, a dezvăluit primarul Nelu Popa pentru expressdebanat.ro.

În paralel cu execuția tramvaielor se lucrează și la modernizarea căii de rulare și a tot ce înseamnă carosabil și trotuare pe toată lungimea liniei, dar și a altor străzi adiacente, unde vor circula autobuze electrice, potrivit publicației expressdebanat.ro. (D.C.)

Ultimele Articole