Dijon reinnoieste contractul de operare al Keolis

12 ianuarie 2017

06-keolis-dijonRegiunea extinsa a orasului Dijon a reinnoit contractul operatorului Keolis pentru operarea retelei sale de transport public, Divia, pentru alti sase ani, din 2017 pana in 2022. Keolis a fost operatorul retelei Divia incepand cu 2004. Noul contract de servicii publice va incepe la 1 ianuarie 2017 si va genera 435 de milioane de euro venituri totale.
Pentru prima data in Franta, serviciile de transport public, parcare si transport cu bicicleta au fost combinate intr-un contract „complex de mobilitate”. Contractul include toate solutiile de transport din regiune: transportul public (autobuzele si tramvaiele), parcarea si serviciile de inchiriere biciclete. Prin acest contract nou, Keolis Dijon a fost redenumit Keolis Dijon Mobilités.
Va fi stabilita o noua schema de transport cu bicicleta, iar odata cu introducerea autobuzelor hibrid, Divia va deveni prima retea hibrid din Franta. Va fi creat un nou serviciu de transport tip naveta 100% electric care va face legatura cu centrul orasului. Keolis Dijon Mobilités intentioneaza sa introduca si vehicule noi, mai spatioase, si personal specializat care sa insoteasca persoanele cu mobilitate redusa.