spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Metrorex a dispus măsuri suplimentare de dezinfecție la metrou, în contextul noului coronavirus

În contextul epidemiei de coronavirus, Metrorex a anunțat sâmbătă că a dispus măsuri suplimentare de dezinfecție la metrou.

dezinfecție la metrou Metrorex vrea becuri

”Metrorex se implică activ în combaterea răspândirii infecției cu Coronavirus (Covid-19). Pentru restrângerea efectelor, protecția și siguranța călătorilor pe timpul călătoriei cu metroul, în această perioadă, Metrorex a dispus intensificarea tuturor acțiunilor de dezinfecție atât la nivelul stațiilor, cât și la cel al trenurilor de metrou”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității sâmbătă după amiază.

Astfel, în stațiile de metrou, personalul specializat al firmelor de curățenie dezinfectează toate suprafețele cu care călătorii pot intra în contact (butoanele lifturilor, mână curentă la scări fixe și rulante, bateriile de scaune amplasate la nivelul peroanelor și turnicheți). Trenurile sunt dezinfectate zilnic, după retragerea din circulație, la nivelul barelor de susținere, butoanelor de deschidere a ușilor și al scaunelor. Metrorex precizează că toate produsele folosite pentru dezinfecție sunt autorizate de Ministerul Sănătății.

Măsuri de dezinfecție la metrou și plata cu cardul

Societatea de transport reamintește că, odată cu introducerea noii soluții de plată cu cardul bancar contactless de tip MasterCard sau Visa direct la porțile de acces, contactul cu bancnotele este redus. Soluția de plată este implementată în toate stațiile de metrou, iar prețul călătoriei rămâne neschimbat, respectiv 2,5 lei.

”Nu în ultimul rând, dorim să reiterăm că în această perioadă este foarte important ca toți călătorii să respecte regulile de igienă personală și să se informeze cu privire la autoprevenție din afișele expuse la loc vizibil în stațiile și trenurile de metrou”, se încheie comunicatul Metrorex.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole