spot_img
luni, iunie 27, 2022
spot_img

VIDEO Acțiune de dezinfecție în tramvaie la STB, în prezența noului director general

Societatea de Transport București STB SA a desfășurat un amplu program de igienizare și dezinfecție în tramvaie, în prezența noului director general Mihai Petcu.

dezinfecție în tramvaie

Au fost vizate de această operațiune 736 de vehicule din parcul circulant. Mai exact, au fost igienizate și decontaminate 369 de autobuze, 144 de troleibuze și 223 de tramvaie.

În zilele de sâmbătă și duminică, peste 400 de angajați din personalul specializat STB SA au fost implicați în acțiunea de curățenie a tuturor vehiculelor aflate în circulație. Scopul acestei acțiuni a fost acela de a asigura condiții igienico-sanitare optime călătorilor, respectând măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale.

Operaţiunile de igienizare și dezinfecţie ale vehiculelor de transport călători s-au realizat prin pulverizarea în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, a unei cețe dense de decontaminare, pe baza unei substanțe speciale care distruge virușii. Toate mijloacele de transport au trecut apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: măturarea umedă a salonului de călători şi a treptelor scărilor, spălarea treptelor scărilor, ştergerea prafului de pe scaune, pervaze, ferestre, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susţinere şi a mânerelor de la scaune prin ştergere cu soluţie dezinfectantă, curăţarea ușilor, a pereţilor laterali și a elementelor de articulaţie.

Dezinfecție în tramvaie și la nivelul refugiilor

În paralel, STB SA a realizat și un program de curățare a celor 480 de refugii împreună cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare etc.

Societatea de Transport Bucureşti are cinci staţii de spălare moderne în depourile Colentina, Titan, Vatra Luminoasă, Berceni şi Bujoreni.

Mihai Petcu, prezent la operațiunea de curățenie

Întreaga operațiune s-a desfășurat în prezența noului director general al STB SA, Mihai Petcu.  Mai mult, din dispoziția acestuia, la nivelul conducerii depourilor şi autobazelor se vor face controale ale vehiculelor, atât la ieşirea parcului dimineaţa, cât şi în traseu pe parcursul zilei, iar dacă este necesar, se vor aplica măsuri de corecţie.

„Traversăm o perioadă de grele încercări, dar sunt încrezător că vom reuși, printr-o bună gestionare a situației, să asigurăm în continuare servicii de transport sigure pentru toți călătorii noștri. Printr-un efort comun, ne adaptăm continuu la noua situație de pandemie și încercăm, prin măsurile luate, să ne onorăm cât mai bine obligațiile profesionale pe care le avem față de bucureșteni”, a declarat Mihai Petcu.

Ultimele Articole