marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Acțiune a STB de igienizare și dezinfectare în tramvaie, troleibuze și autobuze înainte de începerea școlii

O acţiune suplimentară de igienizare şi dezinfectare în tramvaie, autobuze și troleibuze este făcută de Societatea de Transport Bucureşti sâmbătă şi duminică, pentru a asigura o mai mare siguranţă pentru elevi, la începerea anului şcolar.

dezinfectare în tramvaie curățenie la STB

„Odată cu începerea noului an şcolar în contextul epidemiologic actual, Societatea de Transport Bucureşti desfăşoară în acest weekend (12-13 septembrie) o acţiune suplimentară de curăţare şi igienizare a vehiculelor, astfel încât elevii să călătorească fără grija îmbolnăvirii, într-un mediu sigur, care respectă toate măsurile de prevenire a infecţiei cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale”, a transmis Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Astfel, sâmbătă şi duminică, aproximativ 500 de angajaţi au fost mobilizați în autobaze şi depouri pentru a curăţa şi igieniza mijloacele de transport din parcul STB SA. În fiecare autobuz, tramvai sau troleibuz care va ieşi pe traseu vor fi igienizate şi dezinfectate barele de susţinere, scaunele, toate suprafeţele cu care călătorii intră în contact.

Acțiuni de dezinfectare în tramvaie, pentru prevenirea răspândirii pandemiei

Conform sursei citate, toate mijloacele de transport din dotarea STB SA sunt igienizate zilnic, iar în această perioadă, având în vedere riscul infectării cu noul coronavirus, sunt incluse şi în programe de dezinfectare. Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceaţă densă de decontaminare, pe baza unei substanţe speciale, care distruge virusurile.

„Cu toate acestea, păstrarea curăţeniei din vehicule depinde şi de comportamentul călătorilor. Din acest motiv, facem apel la călători să respecte eforturile angajaţilor şi să păstreze curăţenia, atât în vehicule, cât şi în staţii, dovedind un spirit civic responsabil”, a menţionat Primăria Capitalei.

Ultimele Articole