spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

VIDEO Daniel Florea insistă cu dezafectarea căii ferate Răzoare-Giurgiului, pe care vrea s-o facă bulevard

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, insistă cu dezafectarea căii ferate Răzoare-Giurgiului, pe care vrea s-o transforme în bulevard.

dezafectarea căii ferate Răzoare-Giurgiului calea ferată Răzoare-Luică

Florea a anunțat pe Facebook că acest bulevard va lua naștere prin transformarea a 7,4 km liniari de cale ferată dezafectată între Cotroceni (Răzoare) și Șoseaua Giurgiului.

”Cel mai mare proiect real de fluidizare a traficului în 3 sectoare din Bucuresti! Transformarea a 7,4 km liniari de cale ferată dezafectată (de 30 de ani) într-un mega-bulevard între Cotroceni (Răzoare) și Șoseaua Giurgiului”, a scris primarul Daniel Florea pe contul său de Facebook.

El anunță că i-a invitat joi, 30 ianuarie, la ora 13,00 pe toți 42 de parlamentari de București să semneze inițiativa legislativă prin care cei 7,4 km de cale ferată nefuncțională aflați în proprietatea publică a statului, a Ministerul Transporturilor și a CFR, să fie transferați în proprietatea Primăriei Sectorului 5. El susține că dacă acest lucru se va întâmpla și se va finaliza proiectul inițiat de el atunci se va fluidiza substanțial traficul în jumătate din București.

Dezafectarea căii ferate Răzoare-Giurgiului, o inițiativă mai veche

Recent, edilul și-a lăudat proiectul, în pofida faptului că el contravine tendințelor europene în domeniu, care îndeamnă statele membre la decarbonizare și susținerea transportului feroviar.

”Imaginaţi-vă ce ar însemna ca de la Răzoare, şina dezafectată (să fie transformată în şosea) şi să nu mai fie nevoie să treci prin centru ca să ajungi la ieşirea spre Giurgiu. Sunt 7,4 km, acolo e infrastructura gata, pentru că dacă ai făcut ca pe acolo să poată trece trenul, e clar că pot trece şi maşinile.  Doar se scot şinele, se toarnă asfalt şi atât”, spunea Daniel Florea.

Ultimele Articole