Deutsche Bahn si Hamburg colaboreaza pentru a dezvolta un „oras inteligent”

Memorandumul de Înțelegere semnat între Deutsche Bahn și municipalitatea din Hamburg confirmă derularea unor proiecte de mobilitate integrată precum dezvoltarea atractivității gărilor, logistică urbană inteligentă și crearea unei rețele digitale. Parteneriatul pentru un ”oraș inteligent” se întinde pe o perioadă de trei ani.

Planurile prevăd, de asemenea, realizarea unui studiu de fezabilitate privind automatizarea treptată a unei părți a rețelei de trenuri rapide sau a rețelei S-Bahn din Hamburg.

Deutsche Bahn sprijină și cererea formulată de către municipalitatea Hamburg pentru găzduirea evenimentului Intelligent Transport Systems 2021, motivată prin inițierea unor măsuri de îmbunătățire a calității stațiilor feroviare, din Hamburg, pentru traficul de lung parcurs.

“Alături de Hamburg, dezvoltăm în continuare mobilitatea și logistica. Ofertele noastre din rețeaua feroviară și rutieră vor asigura soluții de transport mai simple, confortabile, mai accesibile și mai ecologice, ce vor situa Regiunea Metropolitană Hamburg în avangarda dezvoltării orașelor inteligente”, a declarat Richard Lutz, CEO al Deutsche Bahn.