spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Deutsche Bahn initiaza transportul de marfa catre Iran

iran-azerbaidjan-deutsche-bahn_ady_23102016_3Pana la sfarsitul lunii noiembrie a acestui an, Deutsche Bahn (DB) va lansa un tren de test, format din 41 de containere, pe relatia Sud – Vest, a anuntat purtatorul de cuvant al Cailor Ferate Azere, Nadir Azmammadov.
Potrivit acestuia, decizia a fost luata in cadrul unei intrevederi la Teheran intre sefii Cailor Ferate din Azerbaidjan, Iran si Georgia, precum si directorul executiv al DB, Andre Hempel.
„Trenul de containere va fi trimis din Portul Constanta si va ajunge la Teheran dupa 8 zile, initial trecand prin portul Batumi din Georgia si apoi ajungand in statia Astara (Azerbadjan) de unde va porni catre orasul iranian Qazvin si apoi catre Teheran.

Pe parcursul negocierilor, participanții la reuniune au discutat despre perspectivele de dezvoltare a coridorului de transport internațional „Sud-Vest”, precum și mecanismul de transport al mărfurilor din India și din Golful Persic spre Europa și înapoi.

Azmammadov a adăugat că, în timpul vizitei sale în Iran, Javid Gurbanov, președintele Căilor Ferate din Azerbaijan, a avut loc o întâlnire bilaterală cu președintele Căilor Ferate Iraniene, Mohsen Pour Seyed Aghaie, în timpul căreia ambele părți au examinat cele mai recente date pentru construirea căii ferate între cele doua stații Astara (Azerbaidjan) – Astara (Iran), podul de cale ferată peste râul Astarachay, precum și capacitățile tehnice ale terminalului de mărfuri, construit in gara Astara din Iran.

Ultimele Articole