joi, mai 16, 2024
spot_img

Deutsche Bahn achiziționează energie regenerabilă în proporție de 5% din consumul său

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a lansat o licitație pentru achiziția a 5% din aprovizionarea sa anuală de energie electrică din surse regenerabile pentru următorii opt ani, urmărind să se apropie de obiectivul său pe termen lung, anume 100% energie regenerabilă în 2038.

Într-un comunicat de presă dat duminică, DB a spus că ar avea nevoie în total de 500 de gigawatt ore (GWh) în perioada menționată, contractele urmând să aibă perioade și volume diferite de livrare.

„Contractele de furnizare de la termocentrale vor fi înlocuitye treptate de cele cu energie regenerabilă”, a spus Torsten Schein, directorul executiv al DB Energy.

Operatorul feroviar este cel mai mare consumator de energie electrică din Germania și utilizează deja 57% energie verde în totalul de 10 terawatt ore (TWh) pe an, respectiv 2% din consumul de energie electrică din germania. Cota ma fi majorată la 61% anul viitor.

 

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole