Deutsche Bahn achizitioneaza 100 de locomotive Siemens

4 august 2017

DB CargoDB Cargo și Siemens au semnat un acord cadru pentru livrarea unui număr de 100 de locomotive. Într-o primă etapă, DB Cargo, ramura de transport feroviar de marfă a Deutsche Bahn, a solicitat livrarea a 60 de locomotive multisistem Vectron. Siemens va începe livrarea acestui prim lot către sfârșitul lui 2017.Locomotivele Vectron vor fi utilizate pe Coridorul Rin-Alpin, destinat transportului feroviar de marfă între Germania, Austria, Elveția, Italia și Olanda.

”Prin această comandă, DB Cargo investește în viitorul transportui de marfă pe calea ferată, iar locomotivele multisistem vor face posibilă operarea unui tren din Olanda în Italia fără a schimba locomotivele. Asta înseamnă de fapt că transportul european de marfă va fi rapid, eficient și ecologic”, precizează Jochen Eickholt, CEO al diviziei Siemens Mobility.  

”Comanda pentru locomotivele multisistem marchează un nou punct de reper al programului de extindere și modernizare al parcului nostru de locomotive europene, în desfășurare de patru ani. În același timp, acest produs este o componentă cheie în strategia noastră de intensificare  a  transportului feroviar european interoperabil ”, declară Jürgen Wilder, CEO al DB Cargo.