spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Detașări la Spitalul CF Witting, pentru a porni secția de Terapie Intensivă destinată bolnavilor de covid

Ministerul Sănătății a decis să facă detașări la Spitalul CF Witting, unde 16 paturi de Terapie Intensivă noi, dotate cu ventilatoare, stau nefolosite de două luni de zile.

detașări la Spitalul CF Witting

Astfel, vor fi detașați șapte medici de la Spitalul Colțea, de la Spitalul Malaxa din Capitală, de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, de la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova, informează ziare.com.

S-au împlinit două luni de zile de când o secție a Spitalului CF Witting, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, a devenit suport COVID, însă nu este funcțională, deși aici există aparatură de ultimă generație – 16 ventilatoare și tot atâtea paturi. Din lipsa personalului care să o folosească, toată aparatura stă acoperită pentru a fi ferită de praf.

Premierul Ludovic Orban a cerut detașări la Spitalul CF Witting

Premierul Ludovic Orban le-a solicitat joi miniștrilor Sănătății și Transporturilor, Nelu Tătaru, și, respectiv, Lucian Bode, operaționalizarea secției de AȚI de la Spitalul CF Witting, menționând că managerul instituției sanitare trebuie să ia măsurile necesare în acest sens sau ”să plece acasă”.

Situația de la unitatea spitalicească feroviară a fost făcută publică, la finele lunii trecute, de Laurențiu Ungurianu, medic de chirurgie generală la Spitalul CF Witting. El a explicat că la secția de Terapie Intensivă a spitalului erau trei medici, dintre care doi au obținut certificate de la Medicina Muncii că nu pot lucra în secții covid, având alte afecțiuni. ”Celălalt a cerut detașarea, că statea degeaba”, a completat medicul.

Ultimele Articole