sâmbătă, mai 18, 2024
spot_img

Circulă din nou Desiro la Putna. Automotorul a fost modernizat și are automat de cafea

Începând de azi, 1 Martie, circulă din nou Desiro la Putna, după ce aproape un an de zile ruta a fost operată cu o locomotivă care tracta două vagoane.

Desiro la Putna Desiro pe Suceava-Putna trenurile Suceava-Putna CFR a reluat circulația spre Putna

Regionala de Călători CFR Iași a alocat pentru linia Suceava-Putna un automotor Siemens Desiro ”Săgeata albastră”, care a fost modernizat recent la Iași.

Potrivit lui Constantin Axinia, directorul Regionalei CFR Călători Iași, citat de Monitorul de Suceava, modernizarea a constat în retapițare, reconfigurare, montarea unui automat de băuturi calde (cafea, ceai etc), radioficare și panou de informații. Automotorul este alocat permanent pentru acest traseu de cale ferată.

”Suntem singura regională din țară care are automate de băuturi calde în trenuri. Pe lângă trenurile Iași -Timișoara, ruta spre Putna este a doua pe care avem acest automat disponibil, pentru călătorii din tren”, a declarat Constantin Axinia.

CITEȘTE și Războiul automotoarelor la CFR Călători. Axinia anunță când va reveni Desiro pe Suceava-PutnaDesiro la Punta. Se va putea respecta timpul de parcurs

Pe lângă standardul mai ridicat de confort, un automotor Desiro era foarte așteptat de călătorii de pe ruta Suceava-Rădăuți-Putna și din alt motiv. Cu acest tip de tren se va putea respecta durata de parcurs de aproximativ două ore de la Suceava la Putna.

Un alt mare avantaj va fi că se vor putea prinde legăturile de trenurile de lung parcurs, în Gara Suceava, conform orarului calculat. La varianta locomotivă cu vagoane se depășeau constant timpii de mers și nu de puține ori oamenii care aveau de mers pe distanțe mai mari au pierdut trenurile de legătură din Gara Suceava spre Ardeal, Banat sau Capitală. (A.B.)

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole