miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Lider al Federației Sanitas: Desfiinţarea reţelei de spitale CFR ar fi un dezastru

Desfiinţarea reţelei de spitale CFR ar fi un dezastru, iar pe acest subiect există o lipsă cruntă de dialog din partea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Iulian Pope.

”Ministerul Transporturilor a hotărât desfiinţarea reţelei CFR, aşa cum este cunoscută, cele 15 spitale din subordinea Ministerului Transporturilor. Spitale care asigură siguranţa circulaţiei în România şi vorbim de rutier, naval, CFR şi tot ce înseamnă transport în România. De ce suntem aici? Pentru că există o lipsă cruntă de dialog. Adică ministrul Grindeanu (ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu – n. red.) nu s-a întâlnit niciodată cu reprezentanţii colegilor noştri să le spună în ce condiţii vor fi transferaţi către universităţi, către autorităţi locale. Spitale MApN înţeleg că sunt interesate de aceste instituţii. Colegii mei care lucrează în aceste reţele spun că desfiinţarea acestor spitale ar fi un dezastru. Şi aşa România nu o duce foarte bine la asta. România are nişte angajamente europene, trebuie să facă nişte raportări în ceea ce înseamnă siguranţa transporturilor în România”, a declarat Pope pentru Agerpres.

Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, afiliată la Federaţia Sanitas, a pichetat luni Ministerul Transporturilor. Protestatarii atrag atenţia factorilor de decizie că nu vor permite destructurarea reţelei de spitale CFR, reţea ce asigură îngrijire medicală performantă de aproximativ 150 de ani şi mai ales, nu vor accepta pierderea niciunui loc de muncă din sistem.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Desfiinţarea reţelei de spitale CFR, dorită de Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat recent că se lucrează la un plan de reducere a numărului instituţiilor din subordine și că vrea să scape de toate spitalele CF.

”În acest moment e în lucru o reorganizare, sunt 53 de instituţii (…) aflate în coordonarea Ministerului Transportului. Eu am format o echipă (…) astfel încât să reducem din acest număr de instituţii (…) şi vom fi capabili, în perioada imediat următoare, să prezentăm prim-ministrului această reducere pe care o facem”, a declarat Grindeanu, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

El a adăugat că, în acest context, spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transportului ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii, la universităţile de medicină sau la autorităţile locale. ”Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătăţii. Noi (…) aceste spitale le vom da ori către autorităţi locale, ori către Ministerul Sănătăţii”, a spus ministrul.

Ultimele Articole