marți, iunie 6, 2023
spot_img

Un politician socialist din Germania propune Deutsche Bahn desființarea clasei 1 la trenuri

Un politician socialist din Germania este ţinta mai multor critici după ce a propus operatorului feroviar Deutsche Bahn desființarea clasei 1 la trenuri, pentru a reduce aglomeraţia şi pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică.

desființarea clasei 1 la trenuri

Bernd Riexinger, co-liderul partidului Die Linke, a spus că existenţa a două clase de transport nu este necesară în călătoriile cu trenurile regionale, în cazul cărora ar trebui vizate accesibilitatea călătoriei şi eficienţa energetică, relatează cotidianul britanic The Guardian.

Propunerea privind desființarea clasei 1 la trenuri, trimisă Deutsche Bahn

„Oamenii stau pe coridoare, în timp ce la prima clasă există o mulţime de locuri libere”, a declarat politicianul. „Ne permitem luxul de a circula cu vagoane de primă clasă aproape goale în trenuri expres supraaglomerate. Toate vagoanele ar trebui să fie deschise tuturor, astfel încât, dintr-o singură lovitură, să avem o capacitate mai mare – fără să fim nevoiţi să plătim suplimentar pentru asta”, a mai declarat Bernd Riexinger.

Solicitând Deutsche Bahn să ia în considerare cu seriozitate propunerea sa, Riexinger a adăugat că oamenii au reuşit să călătorească în autobuze fără existenţa celor două clase.

Ultimele Articole